понеділок, 4 листопада 2019 р.

До річниці ЗУНР


1 листопада ми відзначаємо річницю створення Західно-Української Народної Республіки на теренах Галичини. Листопадовий Зрив 1918 р. заклав основи нашої державності, коли українські політики і військовики створили свій уряд, армію, закони і Малу Конституцію. Вони у великій Злуці поєднали всі українські землі і постали перед світом єдиним нерозділеним народом, нацією, яка на зламі двох епох голосно заявила про свою державність.
 
       Після проголошення незалежності України в історіографії ЗУНР почався новий етап. Поштовхом до широких досліджень стало розгортання в Україні процесів демократичного й національного відродження.
 
        З цієї нагоди в читальному залі відбувся захід спільно з працівниками Палацу культури влаштована книжково-ілюстративна виставка „ЗУНР — провісниця свободи ”. На ній представлено чимало видань, що містять цікаві факти про події, які спонукали до національно-визвольного повстання 1918 року, знайомлять з його перебігом та висвітлюють життя і діяльність видатних діячів Західно-Української Народної Республіки.
         Запрошуємо усіх хто цікавиться основними проблемами та напрямками процесу державного будівництва в Західно-Українській Народній Республіці на перегляд книжкової виставки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники