пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

До Дня Гідності та Свободи


  Мине ще чимало часу, поки ми сповна зможемо осягнути глибину і значення Революції гідності для розвитку України, усі її геополітичні наслідки. Історики напишуть про Євромайдан наукові праці, митці — художні твори, учасники протестних акцій — документальні спогади. Мабуть, лише тоді, через призму Євромайдану, зможе побачити й оцінити себе кожен громадянин України, який мріє про утвердження і розвиток нашої держави.
         Євромайдан став логічною історичною крапкою у багатовіковому свідомому виборі українського народу — поверненні в європейську сім’ю. Це — епохальна подія, адже більшість населення молодої держави серцем і розумом зробила рішучий цивілізаційний крок до європейської демократичної матриці життя. Небесна Сотня навіки розписалася за нього кров’ю. Так дуже коротко можна охарактеризувати той багатомільйонний народний рух з епіцентром у Києві, що тривав з листопада 2013-го до лютого 2014-го. Мирний рух, що ставав боротьбою. Людська взаємодопомога, що ставала  жертовністю.
      Для відзначення Дня Гідності та Свободи в читальному залі облаштована розгорнута книжково-ілюстрована виставка: «Революція Гідності: ціна свободи», і проведено бібліографічний огляд тематичних видань, опісля відбулось покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю України». Хвилиною мовчання вшановували усіх загиблих захисників України.


        

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники