середу, 29 вересня 2021 р.

Літній настрій


усе що триває – триває у часі
а все що стається залежить від нас
буття – тільки шанс на любов і на щастя
лови і живи поки маєш ще час

                           Іздрик

Останній літній день ─ це завжди хвиля смутку, адже тепло втікає. Тому пропонуємо Вам добірку теплих книг, які мають в собі літню радість, добро, а ще смак дитинства!


"Бабине літо" Марк Лівін


Сучасний український письменник Марк Лівін також порадував надзвичайно теплою і доброю літньою книгою. У центрі сюжету – 10-річний хлопчик Ждан. Його батьки вирішили розлучитися і, щоб втекти від такої важкої та незрозумілої реальності, він приїхав на літо до дідуся і бабусі. Це непроста історія дорослішання, в якій є багато відкриттів, запитань, відповідей та роздумів…

 «Ще літо, але вже все зрозуміло» Василь Карп’юк

Придивляючись до деталей, автор раз у раз відкриває органічну цілісність світу, частиною якого є людина. Стиль письма Василя Карп’юка близиться до розмовної простоти, не втрачаючи виразності особистого голосу, а плин його мови, як це часто буває в розмові, легко переходить від побутових справ до питань метафізичних.
Для всіх, хто любить зупинятись і неквапом рушати далі.

«Заговорено на любов» Катерини Бабкіної


У збірки така літня «ягідна» обкладинка, що хочеться втекти з нею ген за місто – і дихати глибше, і любити сильніше. Ця збірка – наче теплі проміння, хочеться усміхнутись. Думок, а ще більше – почуттів, після читання залишається чимало. 

Ірен Роздобудько «Арсен»

Арсен зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато над чим  хлопцеві довелося поміркувати — особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком; чимало здолати — образу на тата, відчуття своєї непотрібності в татовій родині та ревнощі до маленької зведеної сестрички, яка «забрала» в нього тата; чимало дізнатись — адже історія його роду стала «візитівкою» цілого села. А головне — Арсен закохався. Вперше і, можливо, назавжди…
Повість відомої письменниці Ірен Роздобудько розповідає про дорослішання, життєво важливі трансформації в свідомості й пошук моральних орієнтирів у житті, а ще показує яке літо настає перед справжнім дорослішанням.

Наріне Абгарян «Манюня»


«Ма­ню­ня» — світла, про­ни­зана сон­цем і за­па­хами схід­ного ринку та на­про­чуд смішна роз­по­відь про ди­тинство, про двох дів­ча­ток-під­літ­ків — На­ріне і Ма­нюню, про грізну й добру Ба — ба­бусю Ма­нюні та про їхніх ро­ди­чів, які пос­тійно пот­рап­ля­ють у ку­медні си­ту­а­ції. Це те саме тепле, пус­тот­ливе і спов­нене ве­се­лих при­год ди­тинство, що його кожна лю­дина зга­дує, як най­щас­ли­віші миті життя.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники