четвер, 23 січня 2014 р.

День соборності Ураїни

Нехай ніхто не половинить,
Твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна.

За «круглим» столом, присвяченому 95-ій річниці Акта Злуки ЗУНР та УНР, в читальному залі районної бібліотеки зустрілися керівники політичних партій, голови громадських організацій району, представники влади, молодь. Присутніх у залі з Днем Соборності та Свободи України привітала заступник голови райдержадміністрації С.Тимура, яка у своєму виступі сказала: «Двадцяте століття залишило нам у спадок значимі події, які, віддаляючись, не втрачають своєї актуальності, а з часом потребують глибокої оцінки історичного досвіду боротьби за свободу, незалежність і державність.
До таких подій належить 22 січня 1919 року - день ухвали Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, 95-у річницю якого відзначаємо сьогодні.
Цю знаменну дату в українському історичному календарі – 22 січня 1919 року – ми лише тепер починаємо осмислювати на громадському і державному рівнях.
Таким чином було засвідчено вікову єдність нашого народу на всій його споконвічній території.
Без перебільшення можна сказати з Української Народної республіки почалося державне життя України в двадцятому столітті.
Україна у світі одна і вона для нас – єдина.  Немає Сходу і Заходу, нам однаково дорогі Донбас і Прикарпаття, Причорномор’я і Волинь, Крим і Придністров’я, Слобожанщина і Поділля, кожний куточок нашої землі. У нас є  всі підстави  чесно і відверто  дивитись у вічі історії і сьогоденню.
Сьогодні складаю найглибшу вдячність усім краянам  за підтримку і взаєморозуміння, за те, що незважаючи на труднощі ви не втратили оптимізму, сили духу. Саме нам будувати Україну - демократичну, процвітаючу, широко знану, заслужено шановану міжнародною спільнотою в єдиному Європейському домі.
Наші славні попередники виплекали Україну у своїх мріях, а ми утвердимо її такою в Європі та світі»





Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники