середу, 26 квітня 2017 р.

До 31-шої річниці аварії на ЧАЕС



26 квітня 1986 року... Була весна - квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
Минув 31 рік , а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі.
Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров'я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.
Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління.
Сьогодні Чорнобиль для нас — це майже три з половиною мільйонів постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це майже 10 відсотків території, що зазнала прямого радіаційного ураження. Це 160 тисяч людей із 129 населених пунктів, яким довелося залишити рідні домівки і переїхати в інші місця.
З сотень перших вогнеборців, які пройшли горнило ЧАЕС, нині залишились працювати тільки декілька.
Ми низько схиляємо голови перед ними і з особливим почуттям їх вшановуємо! Велика Вам подяка і низький доземний уклін! Нехай будуть вдячні та уважні люди до Вас, щодня, щохвилини, завжди!

26 квітня біля пам’ятного знаку чорнобильцям поминальну панахиду за загиблими та померлими учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відправили отець УГКЦ Володимир та УАПЦ – Олександр. 
В районному палаці культури до ліквідаторів із словами подяки та шани звернувся заступник голови райдержадміністрації П.Дронь. 
Заступник голови райдержадміністрації П. Дронь
Хвилиною мовчання вшановано пам'ять про загиблих та померлих ліквідаторів. Тематичну концертну програму присутнім подарували учасники художньої самодіяльності районного палацу культури, влаштовано книжкову виставку « Пропусти Чорнобиль крізь серце», декламовано вірші працівниками бібліотеки.
Декламування вірша В.Крищенка "Лист від матері" бібліографом Н.Полюгою
Книжкова виставка "Пропусти Чорнобиль крізь серце"
Завершився захід спільним виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники