четвер, 23 лютого 2017 р.

До 3-ї річниці вшанування Героїв Небесної Сотні





Майдан завмер. Молитва і сльоза.
Від згустків болю, смутку і печалі
боліло в грудях - сотню проводжали,
безсмертну Сотню в сині небеса.
       Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. Загиблі хлопці своїми життями спокутували цю вину за всіх! Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди. Без цього ми не зможемо відбудувати свою країну!
       Ці люди є прикладом мужності, хоробрості, відважності та безстрашності, безкінечної любові до своєї країни, народу та мови. Вони любили Україну більше, ніж себе, готові були віддати найдорожче – своє життя. Вони були справжніми патріотами, прикладом для наслідування для нас всіх.
       20 лютого в районному палаці культури відбувся вечір-реквієм присвячений 3-й річниці вшанування Героїв Небесної Сотні. Влаштовано книжкову виставку «Янголи Інститутської».
Під час заходу продемонстровано презентацію слайдів та буктрейлер на книгу «Небесна Сотня».
Герої не вмирають! Цей одностайний поклик душі, що гордо вихопився з уст велелюдного Майдану, почув весь світ – він сягнув самого неба і могутньою хвилею покотився по Україні, збадьорюючи серця її  патріотів і збурюючи лють ворогів. Герої не вмирають! Саме цими словами три роки тому Україна проводжала в останню путь своїх синів та дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Знову від нас пішли найкращі. Ті, для кого «справедливість, гідність, свобода, Україна» були не просто словами, а сенсом їх життя.
 Ще довго-довго  покоління в покоління будем передавати своїм дітям та онукам спогади про тих, хто залишив земне життя у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.       

         Простіть нас хлопці, і спочиньте з миром,
         Простіть і не тримайте, прошу, зла...
         Ви показали, що Україна має силу,
         А сила не помре, вона завжди жива!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники