четвер, 8 грудня 2016 р.

Вшанування пам'яті жертв голодоморів



Давньогрецький філософ Сенека називав історію «примхливою дівкою, яка часто приховує од людей правду». Проте історія все ж донесла до нас сотні, тисячі свідчень про найстрашніший, найкривавіший, за своїми наслідками, злочин минулого століття — голодомори 1921-23, 1932-1933, 1946 - 47 рр. Адже такий жах утаїти було просто неможливо. Керівники радянської держави знищили мільйони українців, відібравши в них останню крихту хліба, останню зернину вирощеного збіжжя. Але дякуючи Господу Богу, сталінський режим все ж не зміг виморити голодною смертю всіх наших батьків і дідів, які, переживши це лихо, розповіли про нього своїм дітям і онукам.
6 листопада в м.Монастириська відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні. 


До пам’ятника жертвам політичних репресій та голодоморів корзину квітів із вплетеними житніми колосками поклали голова райдержадміністрації С.Бойко, голова районної ради В.Данилюк, міський голова А.Старух. Поминальну панахиду за жертвами голодоморів в Україні відправили отці УГКЦ - Володимир, Петро, Василь та УАПЦ - Олександр. Заходи продовжилися в районному палаці культури, де відбувся форум-реквієм. З історичною довідкою про голодомори в Україні виступив вчитель Монастириської ЗОШ І-ІІІ ст. С.Воротилко, слово мали член молодої «Просвіти» О.Мороз, учень школи М.Парацій.
Огляд літератури «Літературний реквієм  Голодомору» присвяченої голодоморам в Україні провела бібліотекар районної бібліотеки Н.Полюга.
До присутніх в залі звернулися також голова райдержадміністрації С.Бойко, голова районної ради В.Данилюк, міський голова А.Старух. 
 

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять про жертви голодоморів в Україні.




        Виступи супроводжувалися виконанням художніх номерів, присвячених темі голодоморів в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники