суботу, 20 серпня 2016 р.

Присвячено 25 -ій річниці Незалежності України



Україна! Воскресла! З вогню, з попелу, з диму. Пливе над землею святістю княгині Ольги, вселяється в душі людей розумом Ярослава Мудрого, красою Роксолани. Піднімається з хреста разом із замордованими козаками Запорізької Січі. Іде між люди правдивістю кобзарських дум, геніальністю нашого Шевченка, безсмертям Лесі Українки. Черпає мужність і героїзм у трьохсот українських юнаків, які поклали своє молоде життя в бою під Крутами на вівтар самостійності і незалежності держави. Повертається з Соловків із безневинно репресованими сотнями тисяч українців. Ділить останню скибку черствого хліба з людьми у голодний  33 - тій рік. Летить  з лелеками із заморських країв, несе з чужини частину цвіту української нації. Пам'ятає про кожного, хто віддав своє життя заради України. 
 В читальному залі центральної бібліотеки влаштовано розгорнуту книжкову виставку «Історія Незалежності України», яка складається з розділів: "Єдність рідної землі - основа нації й держави" ,«Видатні постаті», "Безсмертя козацької держави","Живи і міцній, Українська державо", "З глибин духовності", "Скарби мистецтва", "Веселка традиції та звичаїв українського народу","Перлини української літератури", "Кожному мила своя сторона". На виставці представлені науково-популярні та художні видання  які можуть переглянути усі бажаючі.

 


Україна! Возвеличеться! Стане в один ряд з найрозвиненішими країнами, як рівна серед них. Повстане перед світом гордою, вільною, величавою, незалежною княгинею власної долі.

Єдність рідної землі - основа нації й держави

 

Видатні постаті


Безмертя козацької звитяги


Живи і міцній, Українська держава


З глибин духовності


По містах заповідної краси


Скарби мистецтва


Веселка традицій та звичаїв українського народу


Перлини української літератури


Кожному мила своя сторона



Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники